Menu postne – zaproszenie dla restauracji 2018

24.01.2018 (środa)

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w inicjatywie stworzenia menu postnego dla restauracji.

Wielki Post to w przyrodzie czas ubogi w świeże produkty. Korzystamy wówczas z tego, co przechowane z poprzedniego sezonu, zakonserwowane, ususzone lub ukiszone. Skromność dostępnych dóbr skłania ku ascezie, ale jest też szansą na uruchomienie wyobraźni kulinarnej i rozsmakowanie się w prostych daniach. Szykując się do wiosny, świętowania obfitości i Wielkanocy, mamy możność zatrzymać się nad skromnym talerzem, oczyścić, poczuć smak chleba, soli, poczuć głód.

Prosimy o dosłanie informacji o restauracji, proponowanego menu, później także zdjęć dań – będziemy je umieszczać na naszej stronie i oficjalnym fanpejdżu na Facebooku.

Przekażemy Wam nasze materiały reklamowe informujące o wydarzeniach festiwalowych, będziemy wdzięczni za umieszczenie ich w widocznym miejscu w restauracji. Z radością dostarczymy Wam także naszą postną publikacje „Do Chrzanu”.

Warunki udziału w akcji:

1. umieszczenia w swojej karcie menu 3-7 dań postnych, które będą serwowane w okresie Wielkiego Postu, czyli od 14 lutego do 25 marca 2018 r., lista dań będzie wydrukowana na specjalnie przygotowanym wzorze menu dostarczonym przez nas; bardzo prosimy o przesłanie jej na adres: monika.kucia@sialababamak.pl listy dań wraz z cenami do 6 lutego 2018 r.

2. przesłanie do połowy lutego zdjęć zaproponowanych potraw, wraz z krótkim opisem, i co najmniej jednego autorskiego przepisu na postne danie;

3. opcjonalnie przesłania przepisu (przepisów) na inne postne dania ser­wowane podczas festiwalu w ich restauracji plus zdjęć – do wykorzystania na stronie internetowej i FB;

4. położenie w wybranym miejscu w restauracji materiałów informacyjnych dotyczących festiwalu, poinformowanie zespołu, szczególnie kelnerów o współpracy z Festiwalem i prośba o zachęcanie gości do korzystania z oferty menu postnego.

Płaszczyzną kontaktu będzie strona internetowa Nowych Epifanii oraz profil facebookowy Festiwalu.

Zapewniamy, że dla restauracji jest to szansa na dodatkową promocję. Pozwolimy sobie wysyłać Wam oddzielne wiadomości dotyczące kolejnych przedsięwzięć festiwalowych.

Monika Kucia
kuratorka kulinarna Festiwalu Nowe Epifanie, członek Rady Programowej
monika.kucia@sialababamak.pl

Sprawy organizacyjne:

Magdalena Witowska

Specjalista ds. produkcji

mwitowska@centrumjp2.pl