Kanapa

Wielki Post to czas ubogi w świeże produkty.

Szykując się do wiosny, świętowania obfitości

i Wielkanocy, mamy możność zatrzymać się

nad skromnym talerzem, oczyścić, poczuć

smak chleba, soli, poczuć głód.

Zapraszamy do postnego stołu.

Zapraszamy do dialogu.

Zapraszamy na Festiwal.

 

 

Menu

Postne menu / Lenten menu

99 zł / 99 зл

Pieczone warzywa korzeniowe z oliwą dyniową i miodem

Baked roots with pumpkin oil and honey

Печені коренеплоди з гарбузовою олією та медом

Rosół grzybowy

Mushroom broth

Грибний відвар

Stek z kalafiora lub karp ze smażonymi warzywami oraz sosem cebulowym

Cauliflower steak or carp with fried vegetables and onion sauce

Стейк з цвітної капусти або Карп із смаженими овочами та цибулевим соусом

Pieczone jabłko z chałwą słonecznikową

Baked apple with sunflower halva

Печене яблуко з соняшниковою халвою

Mors z czarnej porzeczki

Currant Juice