Zajazd na Winiarach

Wszystkie Wydarzenia Kalendarz

Wielki Post to czas ubogi w świeże produkty.

Szykując się do wiosny, świętowania obfitości

i Wielkanocy, mamy możność zatrzymać się

nad skromnym talerzem, oczyścić, poczuć

smak chleba, soli, poczuć głód.

Zapraszamy do postnego stołu.

Zapraszamy do dialogu.

Zapraszamy na Festiwal.

Menu

 

Zakąski

Tatar śledziowy podawany z chlebem domowego wypieku

16,00 zł Żytnia pajda z masłem śledziowym

10,00 zł

Zupy

Żur postny aromatyczny 12,00 zł Polewka klasztorna z twarogiem i cynamonem 12,00 zł

Dania główne

Płat śledziowy z ziemniakami na cało kraszonymi cebulą i kapustą kiszoną

22,00 zł Śledzie w cieście ziemniaczanym z gryczanymi blinami i kwaśną śmietaną 25,00

Deser Jabłko pieczone z cynamonem 8,00 zł