Menu postne

W ramach programu kulinarnego festiwalu #NoweEpifanie zapraszamy do wzięcia udziału w inicjatywie stworzenia postnego menu. Koordynatorem projektu jest Monika Kucia.
Wielki Post to w przyrodzie czas ubogi w świeże produkty. Korzystamy wówczas z tego, co przechowane z poprzedniego sezonu, zakonserwowane, ususzone lub ukiszone. Skromność dostępnych dóbr skłania ku ascezie, ale jest też szansą na uruchomienie wyobraźni kulinarnej i rozsmakowanie się w prostych daniach. Szykując się do wiosny, świętowania obfitości i Wielkanocy, mamy możność zatrzymać się nad skromnym talerzem, oczyścić, poczuć smak chleba, soli, poczuć głód.


 

Restauracje biorące udział w wydarzeniu:

  • Zajazd na Winiarach http://noweepifanie.pl/wydarzenia-specjalne/zajazd-na-winiarach/
  • POZIOM 511 Design Hotel&Spa http://noweepifanie.pl/wydarzenia-specjalne/poziom-511-design-hotelspa/
  • Ostoja Chobienice http://noweepifanie.pl/wydarzenia-specjalne/ostoja-chobienice/
  • Kulturalna przy Teatrze Dramatycznym  http://noweepifanie.pl/wydarzenia-specjalne/kulturalna-przy-teatrze-dramatycznym/
  • Kanapa http://noweepifanie.pl/wydarzenia-specjalne/kanapa/